PRP behandling

Vi erbjuder både PRP och PRF behandling.

PRP behandling även kallat Vampyrmetoden

PRP står för Platelet rich plasma, PRF Platelet rich fibrin. Behandlingen innebär att man tar ett blodprov från klienten, stoppar detta/dessa rör i en centrifug, centrifugerar i ett visst antal minuter och med en specifik hastighet för att urskilja plasman från övriga blodkomponenter. Det är plasman med trombocyter och tillväxtfaktorer som man vill få fram vid PRP behandling för att sedan injicera där behandling önskas.

Vid PRF behandling låter man även fibrinet vara kvar och detta är lite tjockare i konsistensen. PRF behandling är användbart när man vill ”bygga upp” till exempel förlorad benmassa i kindben. PRF är svårare att hantera då det stelnar på 15 min. Detta innebär mycket planering och skicklighet hos injektionsbehandlaren som arbetar under tidspress.

PRP och PRF innehåller massor av tillväxtfaktorer som är helt naturliga då de tas från den egna kroppen.

PRP behandling och PRF behandling som metod har blivit känt världen över då kända profiler som exempelvis Kim Kardashian omtalat den i sina sociala medier. Därtill har även massor av forskning gjorts de senaste åren och det personer gillar är att metoden är naturlig.

För att minska obehaget vid injicering använder jag bedövningskräm och för hårbotten även en nervblockad med bedövningsmedel som injiceras på ett specifikt sätt för att blockera smärta. Detta förutsätter dock att du tål bedövningsmedel.

Behandlingen är helt naturlig, inga konstgjorda tillsatser och inget du kan vara allergisk mot då det är ditt eget blod som används.

Jag kommer att erbjuda behandling av hud och hår.

På huden används metoden bland annat för att minska acneärr, andra ärr, ge hudföryngring i form av ökat kollagen, elastin och även förlorad benmassa i exempelvis kindben (minskar med åldern), minska synligheten av mörka ringar under ögonen och stärka huden i detta område, minska rynkor på halsen med mera!

I hårbotten används PRP/PRF behandlingar för att öka hårkvalitén, ger grövre och i många fall fler hårstrån, minskar håravfall och i de fall man har hårsäckar som är vilande KAN dessa stimuleras att väckas. Kan även användas för skägg.

Håravfall är vanligt bland både kvinnor och män. Bland kvinnor som genomgår klimakteriet och kvinnor som ammat är det vanligt med hårförlust och minskad hårkvalité.

Jag använder den senaste tekniken inom PRP/PRF och använder olika injektionstekniker. För behandling av huden kan jag exempelvis injicera i 3 olika hudlagren om så krävs.

Du kan inte genomföra behandlingen om du har sjukdom som påverkar dina blodkroppar till exempel vid behandling med Cellgift, blodsjukdomar och liknande. Detta behöver då komma i kontroll först och främst. Du kan ej utföra behandlingen om du har sjukdomen Instabil Angina.

Om du går på blodförtunnande medicin behöver du rådgöra med din behandlande läkare huruvida behandlingen är lämplig eller inte då du behöver avbryta behandling med blodförtunnande läkemedel.

Inför behandling med PRP och/eller PRF 

Inför din behandling med PRP/PRF behöver du tänka på följande:

 • Undvik läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra och har en blodförtunnande effekt så som exempelvis Ipren, TREO, Omega 3 och liknande 1 vecka innan behandling.
 • Undvik att dricka alkohol 2 dagar innan samt 2 dagar efter din behandling.
 • Har du sår eller aktiv acne i behandlingsområdet kan jag inte behandla dig förrän dessa är läkta. Enstaka irriterad finne gör ingenting då jag kan undvika att sticka just där. Ta kontakt med mig som behandlare om du är osäker.
 • Är du sjuk med exempelvis kraftig förkylning och eller feber kan behandling inte ske förrän du är frisk.
 • Ska du behandla hårbotten ska du tvätta håret ordentligt samma dag som behandlingen ska utföras. (Efter får du ej tvätta håret på 1 dygn).
 • Drick gärna mycket vatten närmsta dagarna innan behandling och ät gärna näringsriktigt då det främjar behandlingen.
 • Smörj inte in huden och använd inte hårstylingprodukter eller smink när du ska komma för behandling.
 • Glöm inte att fylla i den Hälsodeklaration som skickas på mail innan behandling.
 • Läs igenom den behandlingsinformation som skickas i ett separat mail innan behandling.

Dessa punkter är viktiga för att jag ska kunna utföra behandling på ett säkert sätt.

Eftervårdsråd PRP/PRF

 • Undvik läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra och har en blodförtunnande effekt så som exempelvis Ipren, TREO, Omega 3 och liknande 2 dagar efter behandling.
 • Undvik att dricka alkohol 2 dagar efter din behandling.
 • Drick gärna mycket vatten närmsta dagarna efter behandling.
 • Rör inte vid det behandlade området närmsta 24h efter behandling.
 • Efter behandling av hårbotten, duscha inte håret på 24h. Och bada inte i sjö, hav, pool eller badkar detta dygn.
 • Byt örngott på din kudde så att du har ett helt rent efter behandling.
 • Vid behandling av hud, tvätta inte området, duscha inte den kroppsdel som behandlats och bada ej i sjö, hav, pool eller badkar på 24h
 • Vid behandling av hud, byt dina sängkläder så att du har rena på kvällen när du lägger dig och har gjort behandling på dagen.
 • Undvik bastu, träning och att sola 48h efter behandling.

Priser

PRP och PRF behandling - hud

PRP behandling - hår

Extra behandling efter kur och inom 4-6 månader. Avser 1 gång.

Underhållsbehandling inom 7-12 månader efter kur. Avser 1 gång. 

Hud:

1 område: 2300 kr
2 område: 3000 kr
3 områden: 3700 kr

Hår:

1 område: 2000 kr
2 områden: 2500 kr
3 områden: 3000 kr

Avbokningsregler

Avboka senast 24h innan din bokade tid. Avbokningar som sker senare än 24h innan debiteras 60% av behandlingens pris.

För avbokad konsultation mindre än 24h innan bokat tid debiteras 300kr.