Ådernätsbehandling

Om Ådernät

Ådernät på benen är ett vanligt problem som främst drabbar kvinnor. Orsaker till uppkomst är bland annat ärftlighet, hormonförändringar, graviditet med mera. Ådernät är inte detsamma som åderbråck, det är två olika åkommor som behandlas på olika sätt.

Så behandlas ådernät hos Beautycal you

Med en mycket tunn nål sticker sjuksköterskan i en ände av ett kärl i ett kärlnystan/ådernät och injicerar ett läkemedel som får kärlen att successivt elimineras. Direkt vid injektionen kan man se att kärlnätet försvinner några sekunder, vilket indikerar att behandlingen fungerar. Efter detta blir kärlet åter synligt och en liten reaktion som ser ut som ett myggbett uppstår där behandling utförts. Dessa försvinner vanligtvis inom några dagar.

De flesta tycker inte att behandlingen gör ont men en del upplever en lätt svidande känsla på vissa ställen när läkemedlet sprutas in i kärlet.

Alla är olika och reagerar på olika sätt. En del upplever att områdena som behandlats är ömma efter behandling, en del känner detta i några dagar och en del i några veckor. Allt beror på individuella faktorer så som även omfattningen av besvär och utbredning av ådernät.

De flesta behöver 2-3 behandlingar men en del behöver bara en behandling. De ådernät som eliminerats kommer ej tillbaka. Däremot kan din kropp bilda nya ådernät över tid.

Det är viktigt att följa de efterbehandlingsråd som ges av din behandlare för att resultatet ska bli så bra som möjligt!

Efter behandling

  • Ej sola på minst 2 veckor men gärna längre, speciellt vid blåmärken.
  • Ej bada i badkar, bassäng eller hav/sjö på 48 timmar.
  • Ej basta på 48 timmar.
  • Ej utföra tung fysisk träning på 1 vecka efter utförd behandling. Promenader går utmärkt.
  • Smörja med Hirudoid salva 2 gånger dagligen i 1 vecka. Längre vid behov.
  • Använd stödstrumpr eller stöd strumpbyxor 1 vecka efter behandligen, gärna längre om du har ett arbete där du står och går mycket om dagarna.
  • Undvik blodförtunnande läkemedel med Acetylsalicylsyra exempelvis treo, ipren närmsta veckan innan och efter behandling.

Priser

Vid behandling av ådernät har jag ett fast paris som alltid inkluderar båda hela benen - framsida och baksida.
Du får med dig behandlade salva att smörja på för de första dagarna.

Det fasta priset beror på att det är ett läkemedel som används för behandlingen och detta får ej kampanjeras enligt lag.

Ådernät nr 2 inom 6 mån - 1 875 kr

Avbokningsregler

Avboka senast 24h innan din bokade tid. Avbokningar som sker senare än 24h innan debiteras 60% av behandlingens pris.

För avbokad konsultation mindre än 24h innan bokat tid debiteras 300kr.